Ceai albastru. Frunze de ceai cu adaos de coacăze și arome naturale:
vanilie și piersici.
Gustul excelent, profund și misterios, și culoarea de
smarald a ceaiului Oolong iau naștere în procesul
de
semi-fermentare a frunzelor. Aroma infuziei, care seduce cu notele de coacăze negre, conține polifenoli benefici pentru sănătate.
semi-fermentare a frunzelor. Aroma infuziei, care seduce cu notele de coacăze negre, conține polifenoli benefici pentru sănătate.
Cum se infuzează?
Pune o linguriţă de ceai de
persoană, într-un ibric, toarnă
apă fierbinte la o temperatură
de 95°C (aprox.150 ml pentru o
ceașcă), după care infuzează
timp de 1- 2 minute. Înainte
de servire, separă frunzele de
infuzie. Dacă dorești să intensifici
puterea infuziei din plante, nu
prelungi timpul de infuzare, ci
folosește mai multe frunze.
Legat de apariția ceaiului albastru, au existat multe legede. Una dintre acestea povestește
despre un vânător viteaz, numit Dragonul Negru. Într-o zi, acesta s-a întâlnit cu o bestie
teribilă, pe care a început să o urmărească, abandonând geanta cu ceai. Stând la soare,
frunzele s-au oxidat parțial, capătând o aromă intensă. Până în ziua de azi, acest ceai este
denumit Dragonul Negru, în onoarea vânătorului.
Altă legendă povestește despre prințul dragonilor, care era prizonier într-un lac mic. Când
lacul a început să sece, prințul a fost salvat de o frumoasă fată dintr-un sat din apropiere.
Acesta și-a arătat recunoștința când satul a fost lovit de o epidemie. Și-a dat viața pentru a
însănătoși locuitorii satului. În agonie, a scuipat o perlă, din care a crescut o tufă de Oolong.
Infuzia din fruzele de ceai a însănătoșit tot satul.
Greutate: 75 g.
Cod: AH5
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu